Nepozabna doživetja v slovenski Istri

Pustolovščine, ki jih ne boste pozabili kar tako

In okusi, ki jih boste želeli vzeti s seboj

Priporočamo

Preizkusite premium istrska doživetja

Slovenska Istra je bogata z zgodbami, izjemno naravno kuliso in odlično kulinariko. Vse to spretno združuje v avtentična slikovita doživetja. V nadaljevanju vam predstavljamo izbor naših najljubših. Naša želja je namreč, da vam ponujamo le tisto, kar je preizkušeno in za kar verjamemo, da bo v vaših srcih pustilo poseben pečat.

Spoznaj skrivnosti Izole

Majhno istrsko obmorsko mestece z bogato zgodovino, ki je povezana predvsem z ribištvom in pripovedmi zaledja, vabi k odkrivanju. Spoznajte zgodbe morja, zeleno gričevje, istrsko kulinariko in tradicionalne dogodke.

Preverite, kateri so naši najljubši izolski kotički.

Rimski okusi pod zvezdami

Odpotujte 2 tisoč let nazaj. Še pred sončnim zahodom, ki bo dopolnil vaše doživetje, vstopite v pravi rimski triklinij (prostor za obede) na prostem in dovolite oskrbniku razkošne antične počitniške rezidence, da vas preseneti z okusno kulinariko iz rimskih časov. Doživetje za gurmane, ki cenijo kulturno dediščino, vas čaka v Arheološkem parku Simonov zaliv. Rimsko večerjo lahko rezervirate od maja pa do konca septembra.

Lov na tartufe

Poznate tartufe, ki se jih že leta drži ugled posebnega afrodiziaka? Tartufarka in njena psička vam bosta odprli vrata in odkrili prav vse skrivnosti sveta tartufov. Skupaj se boste odpravili v gozd, kjer boste med koreninami dreves izbrskali ta dišeči gomolj. Po lovu pa si boste privoščili še tipične istrske testenine fuže s tartufi ob kozarcu vina lokalnega vinarja.

Razvajanje v Lepi Vidi

V slovenski Istri se razprostira eden najlepših naravnih in kulturnih biserov Slovenije, Krajinski park Sečoveljske soline. Tu domuje že stoletja stara tradicija pridelave soli, ki je od srednjega veka pa do danes ustvarila in ohranila edinstveno solinarsko pokrajino. In prav tu – v tem naravnem biseru – stoji Thalasso SPA Lepa Vida, ki poskrbi za posebno doživetje tradicionalnih talasoterapij v edinstvenem naravnem okolju, sredi solinskih polj, z naravnimi produkti pridobljenimi v parku. Park je odprt v poletnem času.

Nepozabni dan v Ribogojnici

Družina Fonda vam ponuja možnost ogleda svoje morske kmetije, ki jo vzgajajo s polno mero strasti in ljubezni. Ribogojnica se prav tako nahaja v Krajinskem parku Sečoveljske soline in ljubiteljem morja, sonca ter morske hrane obljublja nepozabno doživetje pristnih okusov. Odkrili in spoznali boste, zakaj je Piranski brancin Fonda tako zelo poseben in cenjen. Predstavili vam bodo vse skrivnosti: od izbora mladic, krme, ročnega hranjenja ter izjemne skrbi za okolje in zdravo rast več generacij Piranskega brancina.

Rezervacija mize

Pomembno: Oddana rezervacija ne zagotavlja proste mize. O potrditvi vas bomo obvestili preko e-pošte v najkrajšem možnem času.